Baskın Oran ve Medya Etiği

Yazılarını her zaman ilgiyle takip ettiğimiz Baskın Oran Hoca, Artıgercek.com gazetesindeki bir yazısında, Gazete Pencere  çizdiğim bir karikatürden övgüyle söz ederek GazetePencere’ye, bu karikatürün olduğu sayfaya bir de link verdi.

Burada özne benim ama lütfen yanlış anlamayın!
Kim ne derse desin, bir gazetedeki bir yazarın, aynı kulvarda koştuğu başka bir gazetenin yazarının- çizerinin ürününü övmesini ve bununla da kalmayıp o ürüne link vererek  okurunu o diğer gazeteye yönlendirmesini artık çöplük haline gelmiş bu medyada, liç yığınları arasından sızan bir altın ışıltısı olarak görüyorum.
Bunu yapanlara, böyle davrananlara daha fazla işaret etmek geliyor içimden.
Yeter ki o ışıltı daha fazla parlasın.

Bu anlayışı yeniden yeşertmek, bu ışığı daha çok parlatmak için bütün mesaisini ortaya koyan Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici’yi bu nedenle her zamankinden fazla önemsiyorum.

Kullandığı her bilgiyi kendi bilgisi gibi satmak son derece kolayken, her enformasyon kırıntısının sahibinin adını zikreden ve bunun ısrarla altını çizen Ünsal Ünlü’yü bu yüzden daha çok takdir ediyorum.

Bir önceki yazımda Mustafa Mutlu’yu aynı saik ile yere göğe sığdıramıyorum.

Medyada etiğin bu kadar yerlere indiği, bu kadar kötü bir “gazetecilik” süreci yaşadığımız bir dönemde, üretene saygı anlamına gelen bu tür davranışların varlığını sürdürmesi ve çoğaltılması ancak bu davranışların altını daha fazla çizerek mümkün.

Baskın hocaya teşekkürümü, kendisine eposta mesajı göndererek ilettim. Ama bu olumlu ‘iz’in  çoğalması için burada da belirtmeyi görev addediyorum.
Biz az değiliz!
Daha  fazla görünmek ve çoğalmak zorundayız.


Baskın Oran > ArtıGerçek > Makalesinin tamamının linki:
Suriye politikamızda kimin eli kimin cebinde?

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir